Tapuda rüşvet... 21 memur yarın mahkemeye çıkacak

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 22 Mart 2007 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da 6.5 ay önce yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından başlatılan operasyon kapsamında emlakçılar C.S. ve H.H. ile tanınmış bir müteahhitlik şirketinin ortaklarından K.E. de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 57 kişiden, büro elemanı dört kişi ile emlakçılık yapan iki kişi daha önce savcılık tarafından serbest bırakılmış ve gözaltı sayısı 51'e düşmüştü.

Bu arada, rüşvet verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve sorguları tamamlanan, iş takipçilerine dosya verdiği belirtilen 18 kişi adliyeye sevk edildi.

Sorguları süren 21 kamu görevlisinin de yarın mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine Nöbetçi Mahkeme operasyonla ilgili yayın yasağı koydu. Yasak uyarınca bugün ulusal bir gazetenin Akdeniz ilavesi, bayilere dağıtılmasına rağmen okurlara verilmedi.

Soruşturmayla ilgili 21 kamu görevlisinin mal varlıkları da incelenecek.

İşlemlerini yaptırmak için rüşvet verdikleri öne sürülen çok sayıda inşaat şirketi sahibinin de ifadesine başvurulduğu ifade edildi.

Operasyon valiliğe yapılan yoğun şikayetler üzerine başlatıldı.

Rüşvet çarkı, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü'nün bir ay önce faaliyete geçen yeni binasına, personel taşınmadan yerleştirilen gizli kameralar sayesinde ortaya çıkarıldı.

Zanlıların büyük arazileri ayırma işlemi için 300, küçük arazilerin tapu işlemi için de 50 ile 100 YTL arasında rüşvet aldığı saptandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber